Het park moest een afspiegeling worden van de architectuurtrends van de afgelopen decennia. Met namen als Mario Botta, Arata Isozaki, Leon Krier, Aldo Rossi, Richard Meier, Alvaro Siza en Michael Graves.


Deze opdracht sprak Niels Bredman destijds zó aan, dat hij besloot de uitdaging aan te gaan om zelf een huisje van maximaal 7,5 vierkante meter te ontwerpen.


Kolonihavehus is Deens voor (volks)tuinhuisje. Door de verdieping op te tillen  is de grond er onder weer beschikbaar als tuin. Het huisje volgt de vorm van de trap naar boven en naar het dakterras, zo lijkt het op een papierrol en het huisje lijkt aan één kant ook op z’n tenen te staan, zoals een balletdanser.

De vorm is zo slank en open mogelijk gehouden, vandaar ook de trap op de hiervoor beschreven wijze, zodat de tuin ondanks de hoogte toch voldoende zon krijgt.


Klik hier of op de afbeelding om naar album te gaan.

Internationale architectuur in Kopenhagen

Ontwerp een huis met een plattegrond van maximaal 7,5 vierkante meter. Met die opdracht in 1996 zijn dertien internationale architecten een weiland even onder Kopenhagen ingestuurd. De Deense architecten Kirsten Kiser en Christian Lund vonden het tijd worden architectuur van internationale allure in Denemarken te introduceren

tel: 072 574 29 84

mob: 06 23 95 12 76

 

Social Media:

Facebook

Twitter

Pinterest

T: 0725742984

M: 0623951276