Smart Home - Big Data

tel: 072 574 29 84

mob: 06 23 95 12 76

 
 

We doen onze boodschappen, alles wordt ingescand, maar behalve de bonuskaart, doen we eigenlijk niks met de info. De data kan gebruikt worden om te kijken of we genoeg in huis hebben voor dat ene leuke recept, maar kan ons ook op de hoogte houden of we wel gezond genoeg eten, wanneer we vis eten of nodig hebben. Krijgen we een seintje om bier in huis te halen als er een party komt? Koppelen we dit ook aan andere data of het bbq-weer wordt?


Bij projecten zoals de bunker in Schagen, de stolp in Barsingerhorn en de Paradijsvogel in Heerhugowaard wordt gebruik gemaakt van een combinatie van zonnepanelen in combinatie met accu’s en het efficiënt toepassen van wat er al is en moderne technologië.


Het is ook mogelijk onze slaap door een mat in bed te monitoren en valt dit te koppelen aan de manier waarop we wakker worden of dat er meer frisse lucht of licht nodig is?

 

Smart Home - Big Data

Smart Home - Big Data


-Tesla Powerwall

-Alexa

-Siemens Home Connect


Maak het leven makkelijker en gezonder.


Maak gebruik van moderne technologie.


Social media zoals Pinterest worden al veel gebruikt om moodboards te maken van wat we mooi vinden. Is het in de toekomst ook mogelijk om aan de hand van ons online gedrag een programma van eisen samen te stellen en dit te koppelen aan een bouwkundig informatie model (BIM) en dit misschien zelfs door een 3D-generator al samen te stellen?

Als je deze gegevens aan elkaar koppelt dan is het voor een ontwerper nog duidelijker hoe je aan de wensen van de klant kan voldoen.

De ontwerper is de regisseur en kan met creatieve inbreng hier het eindresultaat van maken.

T: 072 574 29 84

M: 06 23 95 12 76

Tesla Powerwall in de bunker in Schagen

iPad bij entree woonhuis de Branding

Brengt Big-Data ons in de toekomst ook naar onze favoriete vakantiebestemming?

Tesla zorgt er al voor dat als het nodig is om de accu op te laden de auto je naar de dichtstbijzijnde supercharger stuurt. Via de monitor in de auto is het dus ook mogelijk de touristische hotspots in de buurt aan te geven. Dus de auto zegt dan op de autoroute du soleil: Je hebt dit attractiepark of kasteel geliked op Facebook, wil je dit bezoeken? Als je ja zegt, dan stuurt de auto je naar een camping dichtbij, die aan jouw wensen voldoet. Op deze manier mis je nooit wat.

Kolonivan en de toekomst van kamperen.